Мај – месец математике: округли сто са др Жељком Соколовићем

Мај – месец математике: округли сто са др Жељком Соколовићем

У оквиру обележавања маја као месеца математике, Стручно веће за математику лесковачке Гимназије организовало је сусрет између др Жељка Соколовића и ученика наше школе који исказују љубав и интересовање за математику.

Како др Жељко Соколовић сваке године, почев од 2009,  новчано награђује успешне математичаре, наши ученици су изразили жељу да с њим поразговарају и да му се захвале на хуманости и подршци коју пружа младима. Успешна професионална каријера др Соколовића, некадашњег ученика лесковачке Гимназије, али и његов неуморни рад на популаризацији математике, велика су инспирација за наше ученике да развијају свој таленат и прошрују знања из ове области. Одговарајући на њихова питања, др Соколовић је посебно нагласио да је моћ математичког размишљања важна не само за професионално бављење овом науком него и у другим сферама живота, јер помаже у лакшем и ефикаснијем савладавању разноврсних изазова.

Ове године, донација др Жељка Соколовића отишла је у руке ученика Луке Манасића (II-8) и Душана Марковића (II-7), који су на Државом такмичењу из математике освојили трећу награду. У име награђених, донатору се захвалио Лука Манасић и истакао да је подршка коју добијају од др Соколовића подстицај да на свом путу овладавања овом комплексном научном дисциплином буду још марљивији и да постижу све запаженије разултате.