Код у боји напиши и лако га обриши

Код у боји напиши и лако га обриши

У свечаној сали града Лесковца, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић уручио је данас уговоре представницима ученичких парламената и удружења младих, који су учествовали на конкурсу за омладинске и ученичке пројекте. Пројекат ученичког парламента наше школе "Код у боји напиши и лако га обриши", је један од 14 пројеката који су добили подршку на конкурсу.

"Преко програма „Активирај се“ мотивишемо младе да ураде нешто корисно за себе и заједницу у којој живе, да развијају своје вештине и хуманост, подстичемо друштвени активизам младих, будимо њихову креативност, потенцијале и иновативне идеје. Увек ћемо бити ту за њих јер град Лесковац, поред свих епитета који га красе и на које је поносан, ипак је најпоноснији на то што је град младих“, казала је Марија Рајковић, помоћник градоначелника.

Лола Стојановић, председник ученичког парламента Гимназије обратила се у име представника ученичких парламената. Она се захвалила Граду Лесковцу и градоначелнику Цветановићу за константно улагање у напредак и знање младих, као и Канцеларији за младе и казала: „Наше старе зелене табле су свима познате и пренеле су много знања претходним генерацијама, али је време да их заменимо новим, белим таблама јер су прегледније, лакше се одржавају, лакше су за читање и писање и сигурна сам да ће бити инспирација за многе нове креације. Подршка за овај пројекат нам много значи, јер ће да обележи једно ново раздобље Гимназије и учиниће наше образовање и образовање будућих генерација још успешнијим него што је до сада било. Морам да искажем срећу и понос што сам у овој школи и што могу да будем један мали део њеног унапређења“, закључила је.