Око себе се окрени, физику примени!

Око себе се окрени, физику примени!

У свечаној сали града Лесковца, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић уручио је данас уговоре представницима ученичких парламената и удружења младих, који су учествовали на конкурсу за омладинске и ученичке пројекте. Пројекат ученичког парламента наше школе "Око себе се окрени, физику примени!", је један од 19 пројеката који су добили подршку на конкурсу.

„Град Лесковац није град који заборавља младе људе, већ град који непрестано улаже и инвестира у младе. Он им на неки начнин даје ветар у леђа, а све са циљем да се подстакне друштвени активизам, да се подстакне развој вештина, хуманост и креативност“, казао је Драгољуб Ђорђевић, градски већник.

Вања Иванчевић, ученик Гимназије обратио се у име представника ученичких парламената и казао: "Искористио бих прилику да се у име Ученичког парламента Гимназије захвалим господину градоначелнику др Горану Цветановићу и локалној самоуправи што нам несебично помажу и мотивишу нас да својим идејама оплемењујемо школски простор и омогућимо свима боље услове за најсавременију наставу.

У протеклом периоду смо уз њихову помоћ опремили кабинете за рачунарство и информатику, за хемију и биологију, једино је преостало да се опреми кабинет за физику.

Заједно са друговима из Парламента, а уз подршку наше директорке и наших наставника осмислили смо пројекат: Око себе се окрени, физику примени! Средства добијена на овом конкурсу искористићемо за куповину опреме за кабинет за физику и да оплеменимо простор у њему. На тај начин ће изучавање физике бити право уживање.

Настава ће бити савременија и функционално ћемо усвајати знања, а тако се најзанимљивије учи. Млади људи су жељни знања и пуни идеја, само им треба пружити подршку. Још једном Вам хвала на томе што вреднујете и препознајете праве идеје".