Прва награда за други школски писмени задатак из српског језика и књижевности

Датум објаве: , #Категорија : Постигнућа ученика

Прва награда за други школски писмени задатак из српског језика и књижевности


Такмичење ученика средњих школа из књижевности за најуспешније писмене задатке сваке године организује Друштво за српски језик и књижевност Србије у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког разоја. Овим такмичењем обележавају се годишњице и јубилеји значајних писаца и културних догађаја који подстичу изражајне могућности ученика.

Прву награду за други школски писмени задатак у школској 2013/14. години, 16. јануара 2014. године, добила је Нина Ћирић, ученица другог разреда Гимназије Лесковац. Уручење награда било је на Филолошком факултету у Београду. Републичка комисија прегледала је ученичке радове из 17 гимназија и 12 средњих школа.

Нина Ћирић писала је рад на тему Вук као реформатор српске књижевности. Републичка комисија изабрала је Нинин рад као најуспешнији уз образложење да је наградној теми приступљено надахнуто и оригинално и да рад показује одлично познавање рада Вука Стефановића Караџића на реформи језика и правописа. ,,Одражава се смисао за компактно структурирање писменог састава и његово стилско обликовање, уз уважавање лепоте српског језика“, истакла је Републичка комисија коментаришући рад Нине Ћирић.


Чланака у категорији