"Додај свету мало боје"

Датум објаве: , #Категорија : Пројектна настава

"Додај свету мало боје""Живот је, некад сив, некад жут...", како каже једна песма и често је потребно додати му мало ведрине, бити маштовит, практичан и креативан, а наши ученици, свакако, то јесу.
У оквиру пројекта под називом "Додај свету мало боје" из изборног програма Примењене науке1, који је рађен у јануару и фебруару са ученицима 3/4,5,6 и 7, а уз свесрдну помоћ и координацију њихових наставница Татјане Јовановић и Јелене Ђорђевић ученици су научили много тога новог, што су одмах и практично применили. Научили су како издвојити хлорофил и применити га за бојење тканина.

 Осим тога, овим пројектом се развија и подстиче и предузетнички дух код ученика на примеру примене пигмената у текстилној индустрији, уз развијање вештина лабораторијског рада на примеру изоловања пигмената и хроматографије. Као продукте рада ученици су израдили: постере, фотографије са лабораторијских вежби, хроматографију на папиру и обојене тканине природним пигментима.

Такође, направили су и асоцијацију и осмосмерку са кључним појмовима, а најкреативнији међу њима су урадили слике на платну природним пигментима бојећи своје ремек-дело кафом и вином и тиме показали да машта може свашта.
" Не можете потрошити креативност. Што више је користите, више је имате". Маја Анђело


Чланака у категорији