Здравље на уста улази! Или се бориш против болести или је храниш

Датум објаве: , #Категорија : Пројектна настава

Здравље на уста улази! Или се бориш против болести или је хранишПројектна настава из изборног програма Примењене науке 1.

Нову годину започињемо здравим навикама. При крају претходне календарске године пожелели смо једни другима много здравља у наредној години. Здравље је право богатство, а оно на уста улази.

Под овим називом: Здравље на уста улази! Или се бориш против болести или је храниш је припреман и реализован пројекат током новембра и децембра у оквиру изборног програма Примењене науке 1. На реализацији пројекта су радили ученици 3/4, 5, 6 и 7 у координацији са наставницама Јеленом Ђорђевић и Татјаном Јовановић.

У оквиру пројекта урађени су флајери на којима су приказане истине и заблуде о појединим намирницама, као и МЕНИ исхране за различите узрасте, болести и стања. Поред тога, урађено је и истраживање путем Гугл-упитника у вези са квалитетом и безбедности хране и приказани су резултати овог истраживања. Такође је урађен и QR код који нас води ка презентацији коју су урадили ученици 3. разреда са наставником биологије Богданом Кајснером, а која је у вези са здравом исхраном и калоријским вредностима намирница. Код су израдили ученици одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику у сарадњи са наставником Александром Прокоповићем. Такође, читав пројекат је обогаћен и корисним линковима са сајтова о здравој исхрани. Овим пројектом су се код ученика развијале и међупредметне компетенције: одговоран однос према здрављу, дигитална компетенција, као и рад са подацима, а током реализације пројекта су ученици имали прилику да покажу своју креативност, али и да много тога корисног науче и да о томе информишу и друге. Током рада су размењивали своја вршњачка искуства и допринели су и међупредметном повезивању и сарадњи, а кроз активности се најбоље учи и знање које може функционално да се примени је свакако трајније.


Чланака у категорији