Компанија „Yura“ лесковачкој гимназији донирала опрему за два информатичка и један хемијски кабинет

Датум објаве: , #Категорија : Новости

Компанија „Yura“ лесковачкој гимназији донирала опрему за два информатичка и један хемијски кабинет

„Када говоримо о будућности , морамо се осврнути на информатичке науке и информатичку писменост без које у наредних неколико година неће бити могуће наћи или радити било који посао.

Због тога се данас налазимо у једном од два информатичка кабинета која су у потпуности опремљена да служе нашим ђацима у стицању знања из ове области. Поред 32 рачунара , кабинет је опремљен инатерактивним (паметним) таблама, штампачима, скенерима и пројекторима, а све у циљу да се ученицима надареним за информатику и свим ученицима ове школе омогући што боље образовање из ове области.

Поред ова два кабинета опремљен је и хемијски кабинет са рачунарима, пројекторима, белом таблом, као и пултом за озвођење хемијских вежби.“ Рекао је градоначелник Цветановић, нагласивши да је компанија „Yura“ велики пријатељ и донатор Лесковца.

Вредност донације је око 1,6 милиона динара.

Директорка лесковачке гимназије, Драгана Цветановић, захвалила се „Yuri“ , градоначелнику и локалној самоуправи на свим улагањима у ову школу. Гимназија је енергетски санирана заменом столарије и уградњом демит фасаде и за ту намену издвојено је око 12 милиона динара. Директорка је нагласила да ће опрема из донације бити употребљена за информатичко одељење које ће од септембра бити отворено за ученике надарене и

Ученица другог разреда Дуња Гавриловић захвалила се у име свих ученика на донацији, објаснивши да ће ова донација лесковачким гимназијалцима омогућити да прате трендове у настави и олакшати учење.

„Наш мото је љубав према компанији, љубав према човеку и љубав према нацији. Пошто ми радимо у Лесковцу и његов смо део, желимо да се и овај град развија и зато помажемо колико можемо. Ученици морају да уче вредно и марљиво, јер су они будући стубови овог града и стубови на којима ће се развијати друштво. У будућности ћемо се трудити да наставимо са донацијама граду Лесковцу и да донације буду још веће.“ Казао је генерални директор „Yurе“ Парк Јонг Фан.