Знање за све

Датум објаве: , #Категорија : Новости

Знање за све


Знање за све – бесплатни курсеви светских универзитета

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ и Гимназија Лесковац, у оквиру пројекта Министарства културе и информисања Републике Србије, представиле су у среду 17. децембра у 12.30 у Свечаној сали Гимназије портал Универзитетске библиотеке „Знање за све“, као и друге изворе квалитетних бесплатних образовних садржаја доступних путем интернета. У оквиру ових платформи престижни универзитети стотине академских институција највишег ранга, нуде бесплатне образовне садржаје.

Суочени са великим изазовима и захтевима за сталним унапређивањем сопствених знања које намеће тржиште рада, окрећемо се науци. Она нам је, као и увек,  доступна. За све оне који имају приступ рачунару и интернету фактички се преносе на интернет целине оних курсева који студенти на кампусима најпрестижнијих универзитета плаћају стотине хиљада долара.

Милена Костић, некадашња гимназијалка, тренутно библиотекар Универзитетске библиотеке, упознала је присутне са концептом пројекта Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ за мрежу јавних библиотека Србије: Пренос знања, садржаја и програма“, који финансира Министарство културе Србије, до краја 2014. године. Њој се придружио Душан Милошевић, тренутно гимназијалац, како би упознао присутне са једним од курсева за учење језика. Нама је остало само да уживамо у најновијим сазнањима и препорукама из области бесплатног образовања, укључујући детаљно објашњење где на интернету пронаћи бесплатне квалитетне академске курсеве и како им приступити.Све је то забележио Никола Новковић, члан фотографске секције.


Чланака у категорији