Гимназија обележила 140 година постојања и рада

Гимназија обележила 140 година постојања и рада

Свечаном академијом под називом " Магија књиге " у Народном позоришту у Лесковцу у присуству представника Града, Министарства просвете, бројних званица, колега и ученика, Гимназија је обелезила велики јубилеј, 140 година постојања и успешног рада. Прелепа сала Народног позоришта била је препуна, а  на самом почетку је све присутне поздравила директорка Гимназије Драгана Цветановић. " Тешко је речима описати осећања поноса и части што вам се у години јубилеја лесковачке гимназије обраћам са овог места". Овим речима је своје обраћање започела директорка Цветановић и наставила: " Гимназија је ступила на просветну, научну и културну сцену наше средине у октобру 1879. године, а након 140 година она је и даље ту, и даље на привилегованом месту, у самом језгру града, његова жила куцавица, вечито млад, снажан извор знања, талената и идеја. Деценијама уназад лесковачка гимназија промовише оно што су праве вредности, а бројним досадашњим признањима и наградама потврђен је и квалитет рада и постигнућа наше школе и њених ђака. Али ми не стављамо тачку. Овај празник нам даје снагу и обавезује нас да наставимо рад на пољу образовања и васпитања наше деце".

Директорка се захвалила и локалној самоуправи на челу са градоначелником др сци. мед Гораном Цветановићем која нам је омогућила да реализујемо пројекте на санацији школске зграде, опремању кабинета и осавремењавању школског простора. Градоначелнику је поводом јубилеја додељена Повеља за допринос развоју образовања, која му је недавно и уручена приликом посете школи.

Захвалнице су уручене: Бранкици Стаменковић, члану Градског већа задуженом за образовање, која се у име града и обратила овом приликом, као и Фондацији " Драгица Николић", Компанији Јура, Школској управи Лесковац, Народном позоришту, Народном музеју, Полицијској управи Лесковац, Лесковачком културном центру, Центру за социјални рад у Лесковцу, Удружењу дистрофичара и фирми Каталог ДОО Лесковац . 
За овај велики јубилеј приређена је и савремена монографија о животу и раду школе. Свечана академија завршена је песмом " Пјевам дању, пјевам ноћу" у извођењу хора лесковачких гимназијалаца и у веселој и пријатној атмосфери.

Градоначелник Лесковца је поводом 140 година постојања и рада Гимназије поклонио школској библиотеци вредну књигу "Пут ка врху".